Menu

Troels Agergaard Jacobsen

Teknologileder
og -rådgiver
.

Om mig

Troels Agergaard Jacobsen headshot

Erfaren teknologileder med over 10 års erfaring indenfor strategisk rådgivning samt teknologi- og ledelsesrådgivning på tværs af industrier. Jeg byder altid nye udfordringer velkommen og tilgår problemer med initiativ, stærk personlig drivkraft og et åbent sind.

Jeg er passioneret omkring teknologi og teknologisk udvikling og drives af at lede teknologiorganisationer og -teams i samarbejdet med erfarne forretningsledere i mødet med de komplekse problemstillinger og enorme forretnings- og samfundsmæssige udfordringer, som møder private såvel som offentlige organisationer i dagens digitale verden.

Jeg hjælper mennesker og organisationer med at dykke ned i de tekniske dybder af nye teknologier for at forstå, hvordan disse berører virksomheder, offentlige organisationer samt samfundet som helhed. Igennem min tekniske forståelse, tilstræber jeg altid at bidrage med nytænkning, ift. hvordan disse teknologier — det værende kunstig intelligens, Internet of Things eller event-drevne arkitekturer — kan muliggør ny værdiskabelse og adressere specifikke udfordringer.

Kompetencer

Min passion er at arbejde i mødet imellem mennesker og de yderst komplekse problemstillinger og enorme forretnings- og samfundsmæssige udfordringer, som møder private og offentlige organisationer i dagens digitale verden.

Teknologiledelse & -rådgivning

Ledelse af større teknologiorganisationer i mixed-sourcing konstellationer samt rådgivning af det øverste ledelsesniveau om den strategiske anvendelse af teknologi til at skabe forretningsmæssige resultater.

Stor bredde og dybde af viden og erfaring inden for alle aspekter af teknologi rækkende fra infrastruktur & cloud og legacy it-applikationer til moderne event-drevne arkitekturer og banebrydende nye teknologier.

Digital & teknologistrategi

Udarbejdelse af omfattende digitale- & teknologistrategier for virksomheder og organisationer på tværs af industrier med et stærkt fokus på at koble strategi og eksekvering med henblik på at sikre resultater i den virkelige verden.

Samarbejde med forretnings, enteriprise, og it-arkitekter om at definere opnålige målarkitekturer, der etablerer de nødvendige forretnings- og teknologimæssige kapabiliteter, som er nødvendige for at lykkes med strategien.

Transformationsplanlægning & -ledelse

Udforme og planlægge digitale- & teknologitransformationer, herunder udarbejde transitionsarkitekturer, med henblik på at sikre værdiskabelse og håndtering af kompleksitet og risici imod de ønskede målsætninger.

Definere og etablere leveranceorganisationen og -styringsmodellen for at sikre en effektiv eksekvering af transformationen samt en succesfuld håndtering af den nødvendige forandringsrejse.

Organisations- og styringsmodeller

Design og implementering af organisations- og styringsmodeller — bestående af sammenhængende organisationsdesign; processer, roller og ansvar; og understøttende værktøjer — med henblik på at minimere spild og sikre en effektiv leverance.

Etablering af effektive beslutnignsstrukturer, der sikrer, at de rette mennesker træffer de rette beslutninger på det rette tidspunkt.

Sourcing & leverandørstyring

Definere og implementere sourcingstrategier og etablere den nødvendige leverandør- og kontraktstyring, der tilsammen støtter op om organisations digitale strategi eller teknologistrategi og skaber den nødvendige fleksibilitet og tilgængelighed af talent til det rigtige prispunkt.

Drive både indkøbs- og salgsprocesser, forhandle større software- og konsulentkontrakter — både som køber og sælger — og eksekvere eller svare på offentlige udbud.

Program-, projekt- & leveranceledelse

Etablering og ledelse af teknologirelaterede programmer, projekter og serviceleverance med større leveranceorganisationer og flere mia. kr. i værdiskabelse.

Erfaring i både agile og vandfaldsbaserede rammeværker såvel som ITIL-baseret it-serviceleverance.

Arbejdserfaring og uddannelse

2023 - nu

Accenture Strategy & Consulting

Public Sector Strategy Director
Public Sector Consulting Services

Specialisering indenfor teknologistrategi og -arkitektur samt og transformations-planlægning og -ledelse som en del af Accentures danske praksis for rådgivning til den offentlige sektor. Dagligt engagement med erfarne forretningsledere og ledelse af både Accentures og kunders strategi- og analyseteams for at sikre værdiskabelse samt hensigtsmæssig løsning af komplekse problemstillinger.

2020 - 2023

Alm. Brand Group

Vice President,
Udviklingschef, Kerneplatforme

Ansvarlig for udvikling, vedligehold og drift af Alm. Brand Groups forsikrings- og salgsplatforme, der håndterer ~10 mia. kr. i årlig omsætning. Leder en udviklings- og forvaltningsorganisation bestående af over 100 interne og eksterne it-specialister i en mixed-sourcing konstellation, der kombinerer partnerskaber, outsourcing og freelance-konsulenter.

Ansvarsområder inkluderer rekruttering, talentudvikling & -fastholdelse, sourcing & indkøb, leverandør- og kontraktstyring, performance management samt løbende justering af organisationen som en del af Alm. Brand Groups agile rejse.

2011 - 2020

Accenture Strategy

Technology Strategy Senior Manager,
Leder af Technology Strategy

Specialisering indenfor teknologistrategi og enterprisearkitektur som en del af Accentures danske strategipraksis.

Udfylde flere ledelses-, praksis- og salgsroller, herunder lede teknologistrategiafdelingen i Danmark (20+ konsulenter), deltage i ledelsen af Accenture Strategy i Danmark, ansvar for salg af rådgivningsyderlser indenfor strategi imod den offentlige sektor (årligt salg omkring 3-4 mio. USD), lede talentudvikling i Accenture Strategy, mm.

2010 - 2011

Accenture Technology

Funktionel SAP-konsulent

Ledelse af en række aktiviteter relaterede til bl.a. datakonvertering i flere større integrationsprogrammer.

2009 - 2010

Neurobiologisk Forskningsenhed

Studentermedhjælper

Softwareudvikling til klinisk forskning samt systemadministration (Linux og Windows).

2006-2008

Danmarks Tekniske Universitet

Hjælpelærer

Undervisning i indledende og videregående programmering. Programmeringssprog: C, C++, Python og MATLAB.

August 2010 - nu

Videreuddannelse

Certificeringer

 • SAFe Agilist
 • TOGAF 9 Certified
 • PRINCE2 Foundation
 • COBIT Foundation
 • ITIL Foundation

August 2010 - nu

Videreuddannelse

Uafhængige kursusforløb

 • "ConsilioNexus Executive Programme"
 • "Authentic Leadership"
 • "IT Leadership in the 21st Century"
 • Forretningsstrategi
 • Virksomhedsøkonomi
 • Driftsledelse

September 2008 - Juni 2010

Danmarks Tekniske Universitet

Kandidatgrad

Civilingeniør, cand.polyt., Fysik og nanoteknologi. Specialisering: Fysik på atomar skala. Fokus på computational quantum mechanics og high performance computing.

Kandidatafhandling: Computer Simulations of Molecular Switches.

Juli 2008 - August 2008

CERN

Sommerjob- og skole

Deltage i teknisk projekt med henblik på at udvikle software til analyse af kollisioner i Large Handron Collider.

Deltagelse i undervisningsforløb i teoretisk og eksperimentel partikelfysik, ingeniørvidenskab og computerberegning.

September 2005 - Juni 2008

Danmarks Tekniske Universitet

Bachelorgrad

Bachelor i teknisk videnskab, Fysik og nanoteknologi.

Bachelorafhandling: Substitutional impurities and diffusion in austenitic steel.

Udvalgte værker og aktiviteter

Her er nogle af mine værker og særlige interesser. Tag et kig, hvis du har lyst.

Etik i kunstig intelligens

Publikation

Aktiv i den offentlige debat omkring etik i kunstig intelligens samt debatdeltager ved Internetdagen & Dansk IGF 2019. Se f.eks. Version2 og Altinget .

Robot overtager konsulentjob

Publikation

Lokalt ansvarlig for udvikling og implementering af robot til at overtage konsulentjob i Accenture.

Watersportforeningen

Frivilligt arbejde

Formand for Lyngby-Taarbæk-afdelingen af Watersportforeningen. Underviser ugentlige hold i Windsurf og Wing Foil og medarrangerer begivenheder såsom Copenhagen Watersport Festival.

Vandsport

Passion

Passioneret om alle former for vandsport med primært fokus på Windsurf og Wing Foil. Når vandet er frossent, står jeg på snowboard og langrandski. Uden for sæson dyrker jeg CrossFit, for at holde mig i form

Comfort Food

Guilty Pleasure

Madelsker der elsker at lave og spise mad — særligt comfort food. Jeg eksperimenterer med og udvikler mine egne opskrifter. Billedet viser min berømte hjemmelavede kebab.

Self Hosting & Home Automation

Hobby

Hosting af personlig infrastruktur på NixOS og automatisering af hjemmet med Home Assistant .

Science Fiction

Hobby

Kæmpe SciFi fan. Nogle af mine ynglingsforfattere er: Peter F. Hamilton, Arthur C. Clarke, Frank Herbert, Orson Scott Card, Cixin Liu, Andy Weir, Hugh Howey, Craig Alanson, Ryk Brown, Shirtaloon (Travis Deverell), Michael McCollum, and Jack Campbell .

Drejebog for kommunal kontrakt- og leverandørstyring

Publikation

Tag kontakt

troels@ajonline.dk

Jeg vil gerne indgå i dialog, lytte og hjælpe. Send en email.

Giv mig et ring

+45 2088 0798

Sociale netværk